Wat geef je iemand na een verlies? 

Dat is best wel moeilijk. We sturen bijna allemaal wel een liefdevolle en troostende kaart nadat iemand die je kent een verlies heeft meegemaakt. Een kaart met een lieve tekst waarin je medeleven toont en troostende woorden schrijft. Dat merkten wij ook na het verlies van Mees* en vorig jaar na het verlies van mijn eigen vader. Bij de kaarten kan altijd ook een houten kaarthouder besteld worden. Er zijn kaarten met gedichten erop en er zijn ook posters. Een poster met een liefdevol gedicht erop. Ook voor deze posters zijn houten kaarthouders. 

Maar sommigen willen meer doen dan alleen een kaart sturen. Ze willen ook een liefdevol troost cadeau opsturen, of helpen om iets te regelen voor het afscheid. Dat merkte ik laatst wel toen er ineens 18 transparante ballonnen werden besteld met witte vlinders. Ook wilden ze houten sterretjes. Deze zouden namelijk bij de rouwkaartjes gedaan worden. Toen ik dat las, vond ik dat ook zo'n mooie en symbolische manier van omgaan met verlies. 

Niet iedereen weet wat er allemaal aan liefdevolle rouw- en troost producten is. Daarom schrijf ik deze blog. Op deze manier vertel ik over alle producten die er zijn en zo hoop ik dat ouders, opa's, oma's, vrienden, collega's, buren of bekenden weten wat er allemaal is. Hiermee zeg ik niet dat een kaart niet goed is. Zeker niet. Het ontvangen van een liefdevolle kaart is altijd heel erg lief, waardevol en dierbaar. 

Om met het eerste troost product te beginnen, wil ik de muurcirkels benoemen. Ik wil ze ook wel de troostcirkels noemen. Ik zag in 2020 wel eens muurcirkels voorbij komen met altijd vrolijke teksten erop om binnen op te hangen. Zo kwam ik op dit idee en kondigde ik in januari dit jaar aan dat ik mijn gedichten en liefdevolle quotes van Kleine Vlindervoetjes zou gaan laten drukken op muurcirkels. Ik merkte na mijn aankondiging dat een aantal webshops in rouwproducten dit ook een ontzettend mooi idee vonden.

Het volgende product is: de houten troost producten. Zo is er onder andere een houten maan (met 20 kleine sterretjes) die je in en uit de maan kan doen door middel van een gleufje. Sommige ouders hebben deze maan besteld zodat ze de naam of namen van hun sterrenkinderen erop kunnen schrijven.

Het volgende troost cadeau dat ik wil benoemen is het armbandje. Er zijn heel veel verschillende soorten armbandjes. Ze kunnen gepersonaliseerd worden door er een naam op te zetten in de vorm van letterkralen. Ze zijn er in alle kleuren en je kan kiezen uit een bedeltje van hart(jes) of ster(retjes). 

Ook zijn er sinds kort troost sets te bestellen in 3 verschillende formaten: klein, middel en grote troost sets. In een kleine set zit een kaart (naar keuze) een houten kaarthouder en een folieballon (naar keuze) die gevuld kan worden met lucht of helium. De medium troostset is weer een eigen kaart naar keuze met een houten kaart houder, een folieballon (naar keuze) en mini kaarsjes (naar keuze) en de laatste troostset is een grote troostset. Deze is prachtig en bevat een kaars van het merk By Kimmi met zachte lieve printjes erop, een kaarshouder voor de kaars waar onderin ook eigen droogbloemen gedaan kunnen worden, 2 hartjes sterretjes on aan te steken op een bijzondere dag, een kaart naar keuze met een houten kaarthouder en een troostvlinder. Ook doe ik er altijd een klein, houten wolkje bij met een touwtje zodat de naam of namen op het wolkje geschreven kan worden. En natuurlijk zit bij alle troost sets het bekende rode hartje.

Bij de troostsets en bij de vaderdag en moederdag pakketten ziiten ook altijd troost vlinders. Deze zijn zo mooi om bijvoorbeeld in een kaart te stoppen, zodat degene die een kaart krijgt een vlindertje naar beneden ziet dwarrelen als de kaart wordt open gemaakt. Een mooi en symbolische troost cadeau voor nog geen 1 euro.  

Troost knuffels zijn er ook. In mijn webshop zijn nu een maan, ster, wolk en zwaan te bestellen. In de toekomst komen er nog meer liefdevolle knuffels bij. Dat is natuurlijk echt een super lief troost cadeau om te geven aan een de broers- en of zussen van het sterrenkind(eren).  

Troost lampjes zijn er ook weer in sterretjes, maan en wolkjes. 

Als je iets kleins zoekt om mee te sturen met een kaart en iets dat niet duur is, kan je eens kijken bij de kleine troost cadeaus.  

Troost ballonnen zijn er bij Kleine Vlindervoetjes in alle soorten en maten. Om te beginnen zijn er ballonnen met allerlei prints erop zoals hartjes en sterren. Er zijn ook de bekende folieballonnen die net als de gewone ballonnen, gevuld kunnen worden met helium. Voor degenen die graag ballonnen willen loslaten en aan het milieu willen denken, heeft Kleine Vlindervoetjes ook ecologische ballonnen. Daarnaast zijn er ook wensballonnen te bestellen in de vorm van een hart en in de kleuren rood en wit. 

Kaarsen zijn ook altijd zo mooi om te krijgen.Ze zijn breekbaar om op te sturen maar ik verpak ze altijd met extra veel papier waardoor de schade aan de kaarsen zo klein mogelijk is. Er zijn kleine kaarsjes die neergezet kunnen worden bij een gedenkplek, maar ook grotere kaarsen die weer symbolisch zijn zoals een huisje of een hart. Bij Kleine Vlindervoetjes kan je kaarsen bestellen met of zonder een kaarshouder. Onderin de fles/kaarshouder is ruimte voor bijvoorbeeld een lieve veer of een droogbloem of geboortebloem.  

Ook stickers kunnen troost geven. Dit jaar heeft een moeder ook stickers bij me besteld omdat ze hier iets heel moois en symbolisch mee wilde doen: ze werden op een zakje geplakt met de zaadjes van de bloemetjes na het afscheid van hun tweeling meisjes. Ik heb er ook een bericht over geschreven op Instagram. Het ging om de eerste jaardag van deze twee meisjes. De bloemzaadjes waren van het afscheid. De ouders van de meisjes hadden de zaadjes weer bewaard nadat ze uitgebloeid waren en nu zouden ze deze teruggeven aan de mensen zelf zodat de bloemen weer zouden gaan groeien en bloeien. Uit naam van deze twee lieve meisjes. Ik hoop ook echt dat alle bloemetjes weer gaan groeien en bloeien. Het idee was in ieder geval echt prachtig.  

Hopelijk hebben jullie nu inspiratie voor als je niet zo goed weet wat je allemaal kan opsturen en wat er allenaal te vinden is. Er is heel veel. Het is ook fijn dat er veel is. Dat is alleen maar ontzettend fijn voor degene die het troost cadeau krijgt of zelf bestelt. Kijk maar eens in mijn webshop op %winkel-naam% https://www.kleine-vlindervoetjes.nl. Bestellingen van al deze producten kunnen ook doorgestuurd worden als cadeau service. Ik pak altijd alles al prachtig in (al zeg ik het zelf) maar als er een bestelling rechtstreeks naar iemand anders gaat, zal ik bijvoorbeeld de pakbon er niet bij doen. De meesten bestellen er een kaart bij en laten me weten welke tekst ik op de kaart mag schrijven.  

 

© 2020 - 2024 Kleine Vlindervoetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel