Jaardag

Wat is eigenlijk een jaardag? Een jaardag noemen we ook wel een verjaardag sterrenkind: met een jaardag herdenken we de geboortedag van een sterrenkind of van de sterrenkinderen. Is het binnenkort de jaardag van een sterrenkind? Wil je de geboortedag herdenken van je overleden kind(eren)? Ga je wel of niet de jaardag 'vieren'? Ga je er wel of niet iets mee doen? Ik twijfelde zelf een heel jaar lang of ik iets wilde met de jaardag en wist steeds maar niet wat we zouden doen op de dag dat Mees* eigenlijk 1 jaar zou worden, samen met zijn tweelingbroer Noud die wel zijn eerste kaarsje kon uitblazen. Ik kende het woord jaardag niet eens! Ik kende alleen het woord verjaardag. Toen ik eenmaal wist dat een jaardag hetzelfde is als het herdenken van de geboortedag van je overleden kind, ben ik op zoek gegaan naar mooie en passende jaardag producten. Toen ik deze vond, kwam ik erachter dat ik het heel mooi vond om er op een passende manier bij stil te staan. Deze emotionele dag kan ook echt heel liefdevol én speciaal zijn. 

 

Overleden kind herdenken 

Hoe herdenk je de geboortedag van je overleden kind of kinderen? Wat is passend. Doen we wel of niet een taart? Slingers, ballonnen? Eigenlijk zou je kind zelf het kaarsje uit moeten blazen. Willen we er wel iets aan doen? Het zijn allemaal gevoelens en gedachten die er misschien wel zijn. Soms weten ouders helemaal niet wat ze willen. Ze willen wel iets doen, maar wat? Wat is passend, mooi en liefdevol? Soms beslissen de ouders om bijvoorbeeld een zilveren sterrenslinger te bestellen, een aantal ballonnen met sterren erop en mini kaarsjes voor in een taart. Als de jaardag voorbij is, krijg ik vaak de meest prachtige foto's die gedeeld worden. Ze zeggen dan dat ze achteraf toch een heel fijn en mooi gevoel er aan over gehouden hebben. Dat het goed voelde om iets te doen.

 

Liefdevolle producten verjaardag sterrenkind

De geboortedag herdenken van het overleden kind, de jaardag 'vieren' kan op allerlei manieren. Naast de speciale kaarten kan je ook verschillende liefdevolle producten bestellen. Denk aan mini kaarsjes voor een taart voor de verjaardag sterrenkind. Ook heb ik prachtige en passende bekers, borden en servetten om op een liefdevolle manier stil te staan op deze dag. Zo zijn er bijvoorbeeld maan bordjes, sterren bordjes, wolken servetten. Ook kan je hier confetti kanonnen bestellen met witte vlinders, gouden of zilveren sterretjes, rode, rosé of gouden hartjes en verschillende soorten sterren slingers. Ook heel speciaal voor een verjaardag sterrenkind.

 

Verjaardag sterrenkind met speciale ballonnen

Verjaardag sterrenkind met ballonnen. Voor een verjaardag sterrenkind zijn er verschillende soorten ballonnen zoals ballonnen met hartjes, vlinders, sterretjes. Ballonnen in de vorm van een hart. Er zijn ook prachtige folieballonnen te bestellen (eventueel gevuld met helium). 

Andere liefdevolle troostproducten voor verjaardag sterrenkind

In een troostkaart zou je bijvoorbeeld een prachtige vlinder mee kunnen sturen voor een verjaardag sterrenkind. Dat is bijzonder. Ook vind je in de webshop troost cadeaus die met een kaart meegestuurd kunnen worden. Zo zijn er lieve kleine sterretjes om neer te zetten, verschillende jaardag ballonnen, sterren kaarsjes voor een jaardag of gedichten op posterformaat.  Deze gedichten kunnen besteld worden met een kaarthouder. Met de prachtige kleine mini sterren erbij, ontvang je een prachtig en liefdevol troostpakket. De geboortedag herdenken van je overleden kind(eren) kan op veel verschillende manieren.

Wat wordt er besteld voor een jaardag? 

Dat is heel verschillend. Sommige ouders vinden het fijn om een jaardag kaart te bestellen met speciale mini kaarsjes voor een speciale taart. Een geboortedag herdenken door bijvoorbeeld mooie, speciale en liefdevolle ballonnen te bestellen. De transparante ballonnen met witte vlinders worden besteld om de verjaardag sterrenkind te herdenken. Deze ballonnen kunnen bij mij besteld worden met speciale plastic ballon stokjes waardoor de ballonnen ergens neergezet of vast gehouden kunnen worden. Ook kunnen er folie ballonnen in de vorm van een ster, hart, maan, regenboog of cijfer besteld worden en eventueel ook gevuld worden met helium. Zo wordt een verjaardag sterrenkind wel heel bijzonder en liefdevol. Deze gevulde helium ballonnen kunnen dan ook afgeleverd worden op een ander adres. Zo kan je iemand op een liefdevolle manier verrassen op de verjaardag sterrenkind. Zo vier je op een andere manier de jaardag. 

Herdenking verjaardag overleden kind

Een herdenking verjaardag overleden kind, oftewel een jaardag, is een dag om terug te denken aan de geboortedag van het sterrenkind. Deze dag is bedoeld voor de ouders van de overleden baby's en/of kinderen. Een herdenking overleden kind omdat er zoveel liefde is. Naast al het verdriet, naast de leegte en het gemis, is het echt heel fijn om alle liefde die je iedere dag nog voelt, om te kunnen zetten in iets speciaals. Een geboortedag herdenken omdat je ze mist én een geboortedag herdenken omdat je nog zoveel liefde voelt. Zeker op zo'n moeilijke dag. Een verjaardag sterrenkind vieren uit liefde. 

Heb je nog een vraag over verjaardag sterrenkind vieren? Stuur me gerust een bericht, mail of whatsappje. 

Lieve groeten, Carolien

 

© 2020 - 2024 Kleine Vlindervoetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel