Na het verlies van Hanne

"Na het verlies van Hanne wilde ik graag iets doen om andere ouders te helpen in dezelfde situatie. Samen met familie ontstond het idee voor Stichting Hanne". Stichting Hanne helpt ouders die hun baby verliezen tijdens de zwangerschap, geboorte of kort daarna. We helpen ouders op verschillende manieren.

Informatieboekje

Op onze website en in ons informatieboekje vinden ouders veel informatie over de korte tijd die ze met hun kindje kunnen doorbrengen. Er worden handvatten gegeven over zaken waarover je ongewenst moet nadenken vanaf het moment dat je het slechte nieuws krijgt tot kort na het afscheid. Zo helpen we ouders om alle keuzes die er op ze afkomen weloverwogen te kunnen maken. Ouders moeten hierdoor minder lang naar informatie zoeken en zullen hierdoor minder kostbare tijd met hun kindje verliezen.

Vlinderbos

Op onze website vinden ze daarnaast een vlinderbos om hun kindje een plekje in te kunnen geven en een groot aantal links naar websites die nuttig kunnen zijn.

Ook de omgeving van de ouders, zorgverleners en leerkrachten, kunnen hier informatie vinden.

Memoryboxen

Ons belangrijkste doel is het kosteloos doneren van memoryboxen en informatieboekjes aan ziekenhuizen waar wij mee samenwerken. De memorybox is gevuld met spulletjes waarmee ouders mooie herinneringen met hun kindje kunnen maken, deze kunnen ze later in de doos bewaren. In de doos zitten 2 olifantjes, een dekentje en 2 armbandjes, die door onze vrijwilligers gemaakt zijn. Daarnaast zit er een dagboekje in waarin ouders belangrijke dingen kunnen opschrijven en een theelichthouder om een kaarsje aan te kunnen steken.  Zo schenken we de ouders herinneringen om te koesteren.

 

    

Foto's van NG Photography

© 2020 - 2024 Kleine Vlindervoetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel