Sorteer op

Wat geef je iemand bij overlijden? Cadeau tips bij verdriet

Het is best moeilijk om te bedenken wat iemand fijn zou vinden om te krijgen als troost. Je wil namelijk graag je medeleven tonen en iets geven, iets opsturen of iets bestellen. Maar wat is dan passend? Waar hebben ouders na het verlies troost aan? 

Vanuit ons verlies van Mees* kan ik vertellen over onze ervaring. Voor iedereen is dat natuurlijk anders. Maar vanuit de reacties en mails die ik terug krijg, de reviews die ingevuld worden, weet ik steeds beter wat er troostend en passend is. Iedere vorm van liefdevolle woorden en aandacht is natuurlijk goed. Het is altijd fijn om te lezen dat mensen met je meeleven en je overleden kind(eren) even benoemen in de kaart. Dat troost al enorm veel. 

Cadeau bij verdriet

Daarnaast zijn er nog verschillende cadeaus bij verdriet zoals:

  • kaarsjes
  • troostvlinders
  • gedenkplekjes

Geef een gedenkplekje 

Bij een gedenkplekje kan je denken aan een kaarthouder, een kaart, een kaarsje met een kaarshouder. Er zijn ook gedenkplekjes met een mooie droogbloem erin. Bij de troost sets en bij de gedenkplekjes vind je liefdevolle troostsets die meteen een soort gedenkplekje zijn voor de ouders. Ook zijn er troostsets voor de opa's en de oma's die hun kleinkind(eren) moeten missen. Het is natuurlijk heel mooi, warm en speciaal als er een plekje is voor het sterrenkind(eren). Een gedicht voor het sterrenkind(eren) met een engeltje, of een kaarsje of een mooi hart, vlindertjes of droogbloemen. Sommige ouders vinden het fijn om er een foto bij te zetten. Ook dat is heel erg mooi. 

Andere troost cadeaus

Wat ook heel mooi en troostend kan zijn, is iets opsturen dat blijvend is zoals een muurcirkel, een persoonlijk gedicht of een troost armband.

Muurcirkels

Er zijn muurcirkels bij verlies van een kind, maar ook bij verlies van meer dan één kind. Dat hoeft niet altijd een meerling te zijn. Sommige ouders verliezen kinderen in verschillende jaren. Ook dan is het fijn als hier gedichten voor zijn. De muurcikels kunnen binnen en buiten opgehangen of neergezet worden. Ze zijn gemaakt van Dibond. Dit materiaal blijft mooi, ook als het buiten is. 

Persoonlijk gedicht 

Je kan ook een persoonlijk gedicht aanvragen bij mij. Ik schrijf dan een gedicht. Het is wel belangrijk dat je dan wat informatie geeft over het sterrenkind(eren). Ik zal het gedicht schrijven en met je delen. Als je dan wat aanpassingen wil, kan dit altijd. Ook zal ik het gedicht in een mooie en passende template zetten. Op deze manier kan je het delen. 

Geboortebloem en maand

Elke maand heeft zijn eigen geboortebloem. In de webshop kan je bedeltjes vinden met de geboortebloem en een kaartje erbij. Ook dit is heel bijzonder om te krijgen. 

Het is natuurlijk altijd heel persoonlijk. Wat vind je mooi? Wat denk je dat de ander mooi vindt? Als je het moeilijk vindt, mag je me ook altijd even bellen of mailen. Wie weet kan ik hierin nog helpen? Uit ervaring kan ik nu wel zeggen dat iedere vorm van troost fijn is en helpend is. Het feit dat je kind(eren) niet vergeten wordt, dat zijn of haar naam/namen genoemd worden (bijvoorbeeld in een kaart) is echt heel fijn en troost echt. Want....zoals mijn gedichtje ook zegt: 

"Al ben je niet meer zichtbaar
En raakte jij me kwijt
Je bent en blijft mijn moeder 
En dat is voor altijd" 

Kleine Vlindervoetjes , Carolien Euser

 

Troost cadeaus

Hier kan je op een aantal foto's klikken waarmee je in de webshop naar verschillende pagina's gaat waar je liefdevolle troost cadeaus kan vinden. Hier zie je voorbeelden van mooie lichtpuntjes, troost sets en muurcirkels. Maar er is natuurlijk veel meer. Deze zijn te vinden op de verschillende pagina's.  

         

 


 

 

© 2020 - 2024 Kleine Vlindervoetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel